Sprankelende wijnen met Kerst

Sprankelende wijnen met Kerst

Maak het leuk met Kerst

We hebben twee bijzondere Kerst jaren achter de rug en nu mogen we weer gezellig met zijn allen Kerst vieren. Deze feestdag is het uitgelezen moment om gezellig met familie samen te komen en heerlijk te genieten van alle lekkernijen en een uitgebreid Kerstdiner, Kerstlunch of Kerstborrel.

Ook dit jaar hebben we weer een Kerst’wijn’pakket voor jullie samengesteld met voor elke gang een lekkere wijn.

We beginnen met een Prosecco van Santa Margherita. Deze doet het heel goed als aperitief. Dus lekker bij de borrel, maar kan ook perfect bij sushi en andere visgerechten. Wist je trouwens dat bitterballen ook prima bij Prosecco passen. Probeer het maar eens.

De witte wijn is een Roero Arneis uit Piemonte van het wijnhuis Dogliotti. De Arneis kan prima als aperitief gedronken worden maar kan ook heel goed bij antipasti, vis, pasta en diverse groente gerechten.

We weten het, de zomer is over maar omdat deze rosé van La Thadee zo lekker is hebben we deze toch in het Kerstpakket gestopt. De Ma Rose gaat namelijk heel goed bij lichte gerechten zoals salades met kip of gerookte vis. Daarnaast misstaat deze wijn ook niet bij zalm uit de oven

De Piromafo van Cantina Fiorentino blijft een favoriet van ons. Puur vuurwerk! Dus perfect bij rood vlees, maar kan ook heel goed bij truffel risotto en gorgonzola. Dus deze mag gewoon niet ontbreken in het Kerstpakket.

Een van de bad boys uit de Italiaanse wijnwereld, de Barolo. Deze Barolo van Dogliotti kan heel goed bij wild maar ook gerechten met truffel daar kan deze krachtpatser prima bij.

En dan het dessert, de Moscato d’Asti van Dogliotti is een toetje op zicht. Lekker zacht licht zoet van smaak misstaat deze wijn zeker niet bij een goed dessert. Van chocolade mousse tot citroentaart, de wijn complementeert het geheel.

Bestellen van dit Kerstpakket kan tot uiterlijk 18 december. Dan zorgen wij dat je het voor de Kerst in huis hebt.

Wil je toch iets anders voor bij het Kerstdiner, geen probleem, neem contact met ons op en wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale wijn-spijs combinatie. info@numero-v.com

Het duurt nog even voor het Kerst is maar wij wensen je al vast heel veel plezier met de feestdagen.

Team Numero-V!

Recent bekeken wijnen

Numero-V Nieuwsbrief