Cà Montebello di Luigi Scarani

Cà Montebello di Luigi Scarani

Cà Montebello di Luigi Scarani

Het wijnhuis is gesitueerd op de lagere heuvels in de provincie Pavia in Lombardije. De historie van het gebied gaat ver terug. Op antieke landkaarten werd de heuvel waar het wijnhuis op ligt al ‘Montebello’ genoemd. Het behoorde tot het domein Arnaboldi wat bekend staat als een van de meest waardevolle wijngebieden in Italië.

De familie Scarani heeft een rijke traditie als het op de wijnbouw aankomt. Al generaties lang verbouwt dit familiebedrijf de grond op de Montebello. Elke generatie heeft kwaliteit toegevoegd aan de wijnbouw. Eigenaar en directeur, Luigi Scarani is een echte ‘wijnmaestro’.

Samen met zijn vrouw, Ines en zijn zoon en dochter runt Luigi dit mooie bedrijf. Zoon Alberto draagt zorg voor de commercie en zijn dochter Cristina heeft oenologie gestudeerd en is bijzonder creatief in het wijnmaken. Deze mooie samenwerking van de familie reflecteert ook op de andere werknemers die een onuitputtelijke inzet tonen.

Het terroir waar het wijnhuis zijn druiven op verbouwt is zeer kalkhoudend. Dit komt vooral ten goede aan de druiven die worden geteeld. Waaronder, Pinot Nero, een van origine Kroatische Barbera druif, Pinot Grigio, Riesling en Muscat. Elk jaar opnieuw is het een uitdaging om op zoek te gaan naar de perfectie en kwaliteit in het maken van de mooie Cà Montebello wijnen.

Numero-V vindt het belangrijk om een goede band te hebben met onze leveranciers. Dus hoe meer we van onze leveranciers weten en zij van ons hoe beter de samenwerking gaat.

Lees hieronder het interview met Alberto Scarani.

Wie ben je? Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Alberto Scarani. Ik ben de export manager van de Cà Montebello wijngaard. Zeven jaar geleden ben ik naar de Verenigde Staten verhuisd m daar de markt voor ons wijnhuis te verkennen. In de VS ben ik een importbedrijfje begonnen om onze eigen wijnen en andere Italiaanse wijnen daarnaar toe te importeren. Ik reis regelmatig tussen Italie en de Verenigde Staten.

 

Kun je iets over de geschiedenis van de wijngaard vertellen?

Ik zou wel een boek kunnen schrijven over Cà Montebello. Mijn grootvader is in 1885 hier begonnen met wijn maken. Hij heeft de 2de wereldoorlog doorstaan. Mijn vader heeft het bedrijf overgenomen en heeft hele mooie wijnen ontdekt samen met zijn vrouw. Nu doe ik zoveel mogelijk in het bedrijf samen met mijn zus. Mijn ouders zitten nog steeds allebei in het bedrijf en mijn vader is nog de beste wijnexpert.

 

Wat is het belangrijkste dat je wilt delen over jullie wijnen?

Onze wijnen hebben een enorme traditie, maar we weten dit mooi te combineren met nieuwe technologieën.

 

Hoe zie je de toekomst van Italiaanse wijnen in het algemeen?

Italiaanse wijn is een van de belangrijkste wijnen in de wereld en iedereen praat erover. De geschiedenis van de Italiaanse wijn ligt ook nauw samen met de geschiedenis van het Italiaanse eten. Overal ter wereld zijn Italiaanse restaurants te vinden.

 

Wie werken er bij jullie? En kun je een korte introductie geven?

Luigi Scarani is de eigenaar  en expert van de wijngaarden en de wijnen van ons bedrijf. Ines Scarani in zijn vrouw, mijn moeder en staat hem bij als er bezoekers voor de wijngaard zijn. Cristina Scarani is mijn zus en is de oenoloog binnen ons bedrijf.

 

Heb je misschien een kleine anekdote of grappig verhaal over de wijngaard?

In 1997 ging ik voor het eerst naar een wijnbeurs in Chicago om daar wijn te verkopen. Ik sprak geen woord Engels en wist niks van de Amerikaanse markt. Nu is 65% van onze geëxporteerde wijn bestemd voor Amerika. Voorheen verkochten we alleen in Italië.

 

Ten laatste. Waarom heb je besloten met Numero-V te gaan samenwerken?

Ze zijn bij ons bezoek geweest en het waren zulke sympathieke meiden en we vinden het leuk dat ze onze wijnen op de Nederlandse markt brengen.

Als je kennis wilt maken met de wijnen van Cà Montebello di Luigi Scarani, kijk dan snel hieronder naar de wijnen die wij in ons assortiment hebben.

Numero-V Nieuwsbrief