Weingut Peter Sölva

Weingut Peter Sölva

Weingut Peter Sölva is een van de oudste wijnhuizen in Caldero (Kaltern) in Alto Adige. Het wijnhuis is sinds 1731 van generatie op generatie overgedragen binnen de familie. De Familie Sölva heeft Spaanse roots. Sölva is een verbastering van DeSilva, de originele naam van de familie. Susanna Amistar is een van de Spaanse voorouders. Zij trouwde een DeSilva in 1678. De wijnlijnen die gevoerd worden door het Weingut hebben allemaal namen die herinneren aan de Spaanse roots van de familie, waaronder, DeSilva en Amistar.

Wij vinden het belangrijk dat we een goede band hebben met onze leveranciers dus hoe meer we van hen weten en zij van ons hoe beter onze samenwerking gaat. Lees hieronder het interview dat we met Stephan Sölva.

Wie ben je? Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Ik ben Stephan Sölva de wijnmaker en eigenaar van Weingut Peter Sölva.

Kun je ons iets vertellen over de geschiedenis van het wijnhuis?
Sinds de oprichting in 1731 zijn we op zoek naar kwaliteit.De filosofie die we volgen is respectvol met elkaar omgaan, en met respect voor de wijngaard en om authentieke wijnen te produceren met de signatuur van het terroir.

Wat is het belangrijkste dat je wilt delen over je wijnen?
De familie Sölva heeft Spaanse roots en om dat een eerbetoon te geven hebben de verschillende wijnlijnen namen die hun herkomst in het Spaans vinden. DeSilva is de originele naam van de familie. Deze lijn word gemaakt van druiven van al de oude wijngaarden. I Vigneti word gemaakt van typische druiven uit de regio zonder rijping op hout en zonder late oogst. Amistar is een verwijzing naar mijn Spaanse Bedovergrootmoeder Susanna Amistar. Zij is in 1678 getrouwd met een DeSilva.

Hoe zie je de toekomst van Italiaanse wijnen en wijn in het algemeen?
In de wereld van wijn zijn Italiaanse wijnen altijd interessant om in het portfolio te hebben. Net als bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en andere fijne wijngebieden. Ik denk dat de wijncultuur wereldwijd een onderdeel van onze geschiedenis is en dat het een levende cultuur is. Wijn moet je delen! Wijn moet je drinken bij het eten, dat is cultuur, dat is Italiaanse cultuur en dat zal ook in de toekomst een heel belangrijk deel van ons leven zijn. Goed eten en goede wijn.

Wie werken er in je wijnhuis? Kun je een kleine introductie geven?
In totaal werken er 5 mensen bij ons wijnhuis. Naast mezelf is er een wijnmaker, hij is mijn rechterhand, en een wijngaardmanager. Wij drieen zijn het overgrote deel op het land in de wijngaarden. Dan is er ook nog een secretaresse op kantoor en iemand voor de verkoop in onze winkel.

Kun je een anekdote vertellen of iets grappigs over het wijnhuis?
Traditie betekent niet dat je de as moet aanbidden maar de ontwikkeling van de gloed.

De laatste vraag: Waarom heb je besloten met Numero-V te werken?
Omdat jullie een kleine zaak hebben en dan zullen jullie onze wijnen verkopen met dezelfde passie zoals wij doen en hebben.

 

Kennis maken met producten van Weingut Peter Sölva
Wil je kennis maken met de wijnen van Weingut Peter Sölva kijk dan snel bij een van de onderstaande producten.

Recent bekeken wijnen

Numero-V Nieuwsbrief