Lis Fadis

Lis Fadis

Er was eens… zo beginnen sprookjes altijd. Het sprookje van Lis Fadis is begonnen in mei 2005. Na lang zoeken heeft het wijnhuis een prachtig mooi stukje paradijs in Friuli gevonden.

 

Wie ben je? Kun je wat over jezelf vertellen?

Vanilla en Alessandro zijn de eigenaren van Lis Fadis. Lis Fadis is friulaans (dialect) for ‘de Elfen’. De wijnen dragen namen van elfen (Sbilf). Lis Fadis is een speciale plek op de heuvel van Spessa nabij Cividale del Friuli – Unesco-erfgoed.

 

Kan je iets vertellen over de geschiedenis van de wijngaard?

The eigenaren hebben Lis Fadis gecreerd in 2005 en in 2009 waren ze klaar om te beginnen met wijn maken. Vanilla en Alessandro zijn een kleine wijnmakerij begonnen met als doel om hoge kwaliteitswijnen te produceren. Een soort van boutique wijnmakerij. We mixen autochtone en internationale druiven, en dat is de beste combinatie voor wijnen van Lis Fadis

 

Wat is het belangerijkste dat je wilt delen over jullie wijnen?

Voor de witte wijnen gebruiken we betonnen tanks. De witte wijnen kan je ook laten liggen voor een paar jaar. De rode wijnen vinden wij zeer verrassend. De rode wijnen rijpen 2 tot 4 op eiken houten vaten voor dat we ze bottelen.

 

Ten laatste. Waarom hebben jullie besloten om met Numero-V te werken?

Wine business is a female business bij Lis Fadis. De naam Lis Fadis is een vrouwelijke naam, een van onze eigenaren is een vrouw. Monica is onze export manager en we hebben een vrouw die werkt op wijngaard. Dit sluit heel goed aan bij de dames van Numero-V. Wij vertrouwen hen om onze wijnen in Nederland te introduceren.

 

Wil je kennis maken met de wijnen van Lis Fadis? Kijk dan snel in onze wijnshop naar de selectie van Lis Fadis.

Recent bekeken wijnen

Numero-V Nieuwsbrief