Limonio

Limonio

Wie ben je? Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Rita Russo van Limonio. Ik ben 1 van 3 zusters, samen werken we voor het familie bedrijf. Ik vlieg meestal de wereld rond om onze likeurs aan de man te brengen. Het is een beetje vermoeiend maar ook heel erg fijn omdat ik zoveel verschillende nieuwe mensen ontmoet en op zoveel verschillende plekken kom.

 

Kan je iets vertellen over de geschiedenis van het bedrijf?

LIMONIO is een Siciliaans product, likeuren van hoge kwaliteit, het resultaat van oude ervaring en nieuwe kennis. Al generaties lang telen wij op vijftig hectare op biologische wijze onze fruitbomen en zijn we biologisch gecertificeerd. Op de glooiende heuvels in Partinico en in de vallei van Conca D’Oro, dat is voor citroenen het grand cru gebied. Ons gezin heeft de oorspronkelijke visie en het succes van onze grootvader Vincenzo voortgezet. Het succes van Limonio is het resultaat van dezelfde liefde voor het land die van generatie op generatie is doorgegeven. Er wordt veel aandacht besteed aan de verzorging van die bomen en wijnstokken, te beginnen met de selectie van planten, het vinden van de perfecte cultivar, en tot de oogst van het fruit en de uiteindelijke bereiding van het product. De oogst wordt uitgevoerd in de beste periodes om echte producten te garanderen. De perfecte dosering van de ingrediënten roept de oude en traditionele smaken van zelfgemaakte recepten op. Het bottelen en etiketteren is het eindresultaat van een mix van natuur en ervaring die wordt overgedragen via een cultuur van passie en gezondheid, van eenvoudige en authentieke smaken die niet door de tijd zijn veranderd. De nauwgezette zorg toegevoegd aan het hoge niveau van grondstoffen maakt de producten van Limonio zo geweldig en uniek, aangezien het Siciliaanse producten zijn van prestige en kwaliteit, gemaakt met eenvoudige ingrediënten, zonder het gebruik van conserveermiddelen, kleurstoffen of chemische toevoegingen, echte smaken Ongewijzigd door de tijd, produceert LIMONIO likeuren gemaakt van citroen, cactusvruchten, mandarijnen, sinaasappelen, zwarte moerbei, laurierbladeren, kaneel, specerijen, koffie, chocolade, gin en amaro bitter. En een extra vergine olijfolie.

 

Wat is het belangrijkste dat je wilt delen over jullie likeuren?

Onze Limoncello likeur!

 

Hoe zie je de toekomst van Italiaanse wijn in het algemeen?

Een groot succes! Ik vertrouw erop dat dit betekend dat we weer kunnen ontmoeten en socialisen na de corona crisis.

 

Wie werken er op de wijngaard? En kan je een kleine introductie geven?

Wij zijn 3 zusters en wij runnen het bedrijf. Elk van ons heeft een taak die we van nature en in harmonie doen. Deze passen het beste bij onze persoonlijke waardes en vaardigheden. Of gewoon omdat het gedaan moest worden. Er werken nog meer mensen binnen ons bedrijf die of verantwoordelijk zijn voor het cultiveren van het land of voor het bereiden van de likeuren.

 

Kan je een kleine anekdote vertellen of een grappig verhaal over jullie bedrijf?

Op een dag was een van onze kinderen een beetje rusteloos, ze wilde naar buiten om te spelen, maar wij moesten werken dus zeiden we tegen haar: wil je ons helpen met het maken van de dozen? In het Italiaans zeggen wij cartoni voor dozen en cartoni animati voor cartoons. Dus zij dacht dat we cartoons zeiden, dus was ze helemaal happy en zei: ja ik wil cartoons maken, laten we cartoons maken!!!

 

Ten laatste. Waarom hebben jullie besloten om met Numero-V te werken?

Wij hebben besloten om met Numero-V te werken voor hun competentie, betrouwbaarheid en vriendelijkheid.

 

Wil je kennis maken met de wijnen van Limonio? Kijk dan snel in onze wijnshop naar de selectie van Limonio.

Numero-V Nieuwsbrief