Dogliotti

Dogliotti

Dogliotti sinds 1870

In 1870 hebben de broers Guiseppe en Marcello Dogliotti het wijnhuis opgericht in Castiglione Tinella. Hoewel hun wijnbereidingstechnieken eenvoudig en ambachtelijk zijn, is hun Moscato de oogappel van de wijnmakerij geworden. De Moscato krijgt prestigieuse kwalificaties en gouden medailles bij belangrijke wijncomptities.

 

Moscato d’Asti

Toen Giuseppe’s zoon Luigi in 1929 de activiteiten van de wijnmakerij overnam, verhuisde hij hun kleine wijnmakerij naar Castagnole delle Lanze. Al snel ging de Moscato d’Asti de grens over en kreeg de waardering in landen als Frankrijk en Zwitserland. Generatie na generatie is de wijntraditie van vader op zoon doorgegeven. Na verloop van tijd zijn de technieken van het wijnmaken verfijnd om deze naar een nog hoger kwalitatief niveau te brengen, waar ze vandaag de dag bekend om staan.

 

Familie

De passie van de familie Dogliotti voor het maken van wijn is terug te vinden in drie neven, de oenoloog Erik, Ivan die de zakelijke kant runt en Matteo Dogliotti die verantwoordelijk is voor de designs van onder andere de wijnetiketten. Met hun gecombineerde enthousiasme hebben ze hun verschillende talenten verenigd om tot één gemeenschappelijk doel te komen: de familiewijnmakerij versterken en Dogliotti 1870-wijnen met de wereld delen.

 

Wil je kennis maken met de wijnen van Dogliotti? Kijk dan snel in onze wijnshop naar de selectie van Dogliotti

Numero-V Nieuwsbrief