Zucchini fritti

Zucchini fritti

Zucchini fritti is een lekker, gezond alternatief voor chips. We zijn tegenwoordig toch al zo bezig met onze gezondheid en superfoods, maar we willen wel lekker blijven eten. Dit gerechtje kan je prima serveren bij een goed stuk rood vlees of om gewoon van te eten bij de borrel. Let wel op – Zucchini fritti is bijzonder verslavend!

DE WIJN ERBIJ

Levitate Bianco Frizzante heeft een zachte, citroengele kleur daardoor krijg je de indruk dat dit een hele frisse wijn is, en dat is ook zo! In de geur herken je veel citrus vruchten. Citroen, beetje sinaasappel en op de achtergrond de lichte geur van kamille. De wijn heeft een heerlijk frisse afdronk, wat deels komt door de lichte bruis in de wijn.

Benodigdheden (2 personen)

– 1 courgette
– 1 ei
– bloem
– olijfolie om in te frituren
– peper en zout naar smaak

Bereiding

Bereidingstijd:

ca 20 minuten + een uur wachttijd

Bereidingswijze:

Snijd de courgette in reepjes of stukjes. Doe de courgette in een vergiet en bestrooi met zout. Zet 1 uur weg op een koele plek en zorg dat het vocht weg kan lopen. Zet 2 borden klaar. 1 bord met bloem en het andere bord met een los geklopt ei.
Als de courgette is uitgelekt, doe dan iedere keer een handje door het ei en daarna door de bloem. Zet een diepe pan op het vuur met olijfolie en laat goed heet worden. Frituur beetje bij beetje de courgette. Laat goed uitlekken op keukenpapier en doe er nog wat zout en/of peper over op smaak. Erg lekker als snack met eventueel citroenmayonaise

Numero-V Nieuwsbrief