Zoete Taralli met rode wijn

Zoete Taralli met rode wijn

Taralli is zo Italiaans als pasta. Overal waar je komt om wijn te proeven krijg je er Taralli bij om de smaak in je mond te neutraliseren bij het proeven. Ook als je een aperitief besteld in Italie wordt er vaak Taralli bij geserveerd. Over het algemeen krijg je zoute Taralli bij je drankjes maar het is in heel veel verschillende smaken te krijgen. Zowel zout als zoet.

Van oorsprong komt Taralli uit Puglia, het zuidelijke deel van Italie, maar inmiddels is het zo ingeburgert dat het overal in het land verkrijgbaar is. Elke supermarkt heeft schappen vol liggen.

 

Zoete Taralli met rode wijn

Maar wat is er nou leuker dan het zelf maken! Wij hebben voor een zoete variant gekozen. In dit recept gebruiken wij rode wijn maar je kan het recept ook heel goed met bier maken.

Je kan een beetje spelen met het recept door eventueel maan- of sesamzaadjes door het deeg heen te doen. In de zoete variant kan je eventueel ook anijszaadjes toevoegen.

Om het nog mooier te maken kan je eventueel ook nog frosting over de koekjes heen doen.

 

DE WIJN ERBIJ

Voor de wijn erbij en door het deeg houden we het op het Pugliese. We hebben gekozen voor de Primitivo van Cantina Fiorentino.

Benodigdheden (2)

  • 1 glas extra virgin olijf olie
  • 1 glas suiker
  • 1 glas rode wijn of bier
  • bak boeder
  • bloem, suiker

Bereiding

Mix de olie, suiker en wijn door elkaar. Voeg het bakpoeder en de bloem toe totdat je een stevig maar soepel deeg kan maken. Helaas hebben we hier geen maatgeving voor omdat dit echt puur op smaak gemaakt word.

Rol een aantal rolletjes van het deeg en vorm hier kleine ringetjes van. Haal de rolletjes door de suiker en leg de gesuikerde rolletjes op een bakplaat. Zorg dat er bakpapier op de bakplaat ligt anders blijven de rolletjes aan de bakplaat plakken. Bak in de over op 170 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten.

Numero-V Nieuwsbrief