Sgroppino Traditionale

Sgroppino Traditionale

Sgroppino Traditionale

Sgroppino, Scorpio Scroppino, Pavino Sgroppino en Scroppino, zijn de vele benamingen die er voor dit heerlijke drankje zijn. De meeste kennen het in Nederland als Scroppino. Het is eigenlijk een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of als nagerecht geserveerd kan worden om het smaakpallet te neutraliseren.
Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met vodka of grappa, en een spumante. We hebben ook een heerlijke sgroppino met Limoncello en vanille ijs. Kijk snel hier voor het recept.

 

De wijnen in Sgroppino

Deze keer is er natuurlijk geen wijn bij het gerecht want de Sgroppino is de drank, maar kunnen we je wel uit de doeken doen welk van de ingredienten wij in ons assortiment hebben. Voor beide recepten word in ieder geval Prosecco gebruikt. In het traditionele gerecht word normaal gesproken wodka gebruikt en dat hebben wij vervangen voor grappa.
Wij hebben twee verschillende Prosecco’s in het assortiment en ze zijn ook allebei goed te gebruiken. De Prosecco Santa Margherita is een elegante Prosecco met een fijne mousse. De Prosecco Rosalia is iets robuuster.

Benodigdheden (1)

Benodigdheden per glas:

  • 0,5 deel grappa
  • 1 deel prosecco of spumante
  • 3 scheppen citroensorbetijs.
  • Flute (champagneglas)

1 deel is 30 ml.

Bereiding

Er word veel ijs gebruikt in de Scroppino om het zijn volle structuur en romige smaak te geven.
Voeg 0,5 deel grappa, 1 deel prosecco en het ijs in een blender of beslagkom en blend of sla het tot een schuimend geheel. Je schenkt het schuimende geheel in gekoelde champagne glazen. Als garnering kan je eventueel een krul van de citroen schil gebruiken.

Numero-V Nieuwsbrief