Sgroppino Limoncello

Sgropppino Limoncello

Sgroppino Limoncello

Sgroppino Limoncello is een heerlijke variant op de Sgroppino die meestal in restaurants worden geserveerd. Het recept van Sgroppino Traditionale kan je op onze website terugvinden.

De Sgroppino met Limoncello is wat voller en vetter van smaak omdat hier in plaats van sorbet, vanille ijs wordt gebruikt. Daar waar de traditionele variant ook wel als spoom geserveerd wordt, word de Sgroppino Limoncello vaak als dessert geserveerd.

 

De wijnen in Sgroppino Limoncello

Ook voor dit recept hebben we natuurlijk geen wijn erbij want de Sgroppino is de drank zelf. In deze versie gebuiken wij ook Prosecco.

Wij hebben twee verschillende Prosecco’s in het assortiment en ze zijn ook allebei goed te gebruiken. De Prosecco Santa Margherita is een elegante Prosecco met een fijne mousse. De Prosecco Rosalia is iets robuuster.

En natuurlijk gaat er Limoncello in de Scroppino.

Benodigdheden (1)

Benodigdheden per glas:

– 2 delen Prosecco
– 2 bollen vanille ijs
– 1 deel Limoncello

 

1 deel is 30 ml.

 

Bereiding

Er wordt veel ijs gebruikt bij dit recept. In dit geval voegen we iets meer Prosecco toe omdat de Sgroppino iets vetter is door het vanille ijs.

Voeg de 2 delen Prosecco en 2 bollen ijs en Limoncello in de blender en blend tot een schuimend geheel. Schenk de drank in gekoelde Champagne glazen. Rasp een klein beetje zest van de limoen over het schuimende geheel en hang een vanillestokje aan het glas.

In plaats van een champagne glas kan je ook Martini glazen gebruiken.

Numero-V Nieuwsbrief