Pasta ai frutti di mare

Pasta ai frutti di mare

Pasta ai frutti di mare

Pasta is natuurlijk gemeen goed in Italië. Ieder deel van Italië heeft zijn eigen soort pasta. Frutti di mare wordt ook veel gegeten, maar veel aan de kuststreken. Kies voor een pasta die lekker veel saus kan opnemen zoals bijvoorbeeld Penne rigate, of Calamari, mooie grote ringen pasta. Welke soorten zeevruchten je gebruikt maakt niet uit, als je het zelf maar lekker vind. Wij gingen voor het vriesvak en blik, maar vers is er natuurlijk ook een hoop te krijgen. Maak gewoon een mooie mix.

De wijn erbij

Pasta wordt in Italië vaak niet zoals wij in Nederland doen als hoofdgerecht gegeten, maar als voorgerecht. Dit kun je ook doen, pas dan gewoon de hoeveelheid aan, en doe alles door de helft. Voor de wijn hoef je niet te minderen. De wijn bij deze heerlijk pasta met zeevruchten is een mooie uit Sicilië, gemaakt van de Zibibbo en Inzolia druif. De Gatto bianco van Funaro. Heerlijk Mediterraanse wijn bij Mediterraans eten.

Benodigdheden (2)

– 200 gram pasta, Penne rigate of Calamari
– 200 gram frutti di mare uit het vriesvak met garnalen, mosseltjes, inktvis en vongole, ontdooid
– blikje tonijn op olie, uitgelekt
– 1 ui, fijn gesneden
– het sap van 1 citroen
– een scheut kookroom
– 3 eetlepels roomkaas, zoals Galbani clasico
– dille voor de garnering
– peper naar smaak

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen.
Doe voor de saus de uien in de pan en laat glazig worden, voeg dan het citroensap toe en laat een beetje stoven.  Voeg de tonijn toe en roer goed door.
Voeg daarna de roomkaas toe en roer goed door. Proef eerst even of alles goed op smaak is. Voeg wat dille toe, voeg wat peper toe en proef nog even.
Doe pas op het laatste de rest van de frutti di mare toe. Als deze namelijk te lang in de saus zitten, kunnen ze taai worden en dat willen we niet. Voeg nog een scheut kookroom toe totdat je vind dat de saus smeuïg genoeg is.

Giet de pasta af en voeg de saus toe aan de pasta. Roer goed door en serveer op de borden. Ter garnering nog wat dille en het is klaar!

Buon apetito!

Numero-V Nieuwsbrief