Coniglio con olive

Coniglio con olive

Coniglio con olive is een van onze favoriete gerechten. Waar het gerecht van oorsprong vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Met tomaten en het komt uit Toscane, zonder tomaten en het is een Piemontees gerecht. Waar het ook vandaan komt, het is en blijft een lekker gerecht. De variant die wij met je delen is een Toscaanse versie want, met tomaten.

Omdat Coniglio con Olive een stoofschotel is, kan je deze gemakkelijk een avond van te voren bereiden. Zo heb je de volgende een heerlijk gerecht op tafel staan.

DE WIJN ERBIJ

Om in de Toscaanse sferen te blijven hebben voor bij het konijn een mooie rode Bolgheri Rosso gekozen van het wijnhuis Fornacelle.

 

Benodigdheden (2 personen)

  • 1 gesneden uit
  • 2 tenen knoflook in grove stukken gehakt
  • Rozemarijn, tijm en salie (takjes en blaadjes heel laten)
  • 100 gram gedroogde zwarte olijven (niet gekruid)
  • 2 glazen witte wijn
  • tomatenpuree (half blik) of 8 verse pomodori’s ontdaan van schil*
  • Zout en peper

* Het ontvellen van tomaten is heel simpel. Kook ruim water. Doe dit in een ruime kom. Doe de tomaten in het gekookte water en laat een paar minuten staan. Na een paar minuten kan je met een mesjes de velletjes heel makkelijk eraf halen.

Bereiding

Voorbereiden
Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze in de olijfolie tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.

Bereiden
Doe de uien, knoflook en kruiden in de pan en laat alles een beetje bruinen op een niet te hoog vuur. Dan de stukken konijn toevoegen en vervolgens de wijn. Laat het gerecht even aan de kook komen en doe er dan de tomatenpulp bij en de zwarte olijven. Laat dit alles stoven op een klein vuur tot het konijn gaar is en van het bot afvalt (ongeveer een uur en een kwartier). Voeg peper en zout naar smaak toe.

Numero-V Nieuwsbrief