Caprese di Cernobbio

Caprese di Cernobbio

Als wij naar Italiƫ gaan nemen wij elke keer weer een andere route. Op deze manier leren we Italiƫ steeds beter kennen en weet je ook beter wat het land te bieden heeft.

Caprese di Cernobbio is een variant op de Insalata Caprese die van oorsprong van het eiland Capri komt maar wat een typisch voorgerecht uit de Napolitaanse keuken is.

Caprese bestaat altijd uit mozarella, tomaten en basilicum. Deze kleuren komen ook terug in de Italiaanse vlag en daarom word het ook wel als Nationaal Italiaans gerecht gezien. De lekkerste mozarella om te gebruiken is Mozarella di Buffala. Deze is iets zachter van smaak dan de reguliere Mozarella. Je kan eventueel ook nog kiezen om Burrata te gebruiken. Deze is losser van structuur en laat zich niet makkelijk in plakken snijden maar desalnietemin is dit wel lekker.

Caprese di Cernobbio is een door ons zelf om gedoopte variant die we in Cernobbio aan het Como meer hebben gegeten. Anders eraan is dat men zest van een citroen over de tomaten en mozarella besprenkeld en dat er geen basilicum gebruikt word. Het is een simpel gerecht maar super lekker en door de citroen zest krijgt het de frisse smaak die het nodig heeft.

DE WIJN ERBIJ

Voor bij dit simpele gerecht hebben we gekozen voor de Viveur van Funaro. Deze wijn heeft een licht bubbeltje en dat past perfect bij dit gerecht.

Benodigdheden (2 personen)

  • Selectie van kleine tomaatjes: romaatjes, cherry tomaatjes, gele tomaatjes. +/- 400 gram
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Zeezout en Zwarte peper

Bereiding

Halveer de tomaatjes en verdeel deze over twee borden. Snij de buffel mozzarella in 4 mooie partjes (8 in total) en verdeel deze ook gelijk over de borden. Was de schil van de citroen en rasp deze over de tomaatjes en de mozzarella. Breng op smaak met de olijfolie, zeezout en zwarte peper.

Simpel maar o zo lekker!

Recent bekeken wijnen

Numero-V Nieuwsbrief