Aubergine-burger met tomaat, mozzarella en basilicum

Aubergine-burger met tomaat, mozzarella en basilicum

VEGETARISCH

Aubergine-burger met tomaat, mozzarella en basilicum is een burger zonder vlees. Aubergine is door zijn stevige structuur een perfecte vleesvervanger. Als je dit dan combineert met tomaat, mozzarella en basilicum heb je een hele gezonde en voedzame burger. De aubergine-burger met tomaat, mozzarella en basilicum is op twee manieren te bereiden. Het is heerlijk als je het in de oven bereid. Maar het is net zo lekker als koud gerechtje.

EN ALS JE ECHT NIET ZONDER VLEES KAN

Als je echt niet zonder je stukje vlees kunt, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om dit gerecht klaar te maken met een hamburger. Neem de hamburger dan als basis en leg hier een plak tomaat op en daar bovenop de gegrilde aubergine. Smeer bij deze variant dan ook tussen elke laag een beetje pesto.

DE WIJN ERBIJ

Bij dit gerecht kan je zowel witte als rode wijn drinken. Wij hebben gekozen voor Pecorino van wijnhuis Murola. Met zijn citroengele kleur met groene vleug en zachte frisse smaak is dit een zeer fijne zomerse wijn die ook prima in de winter te drinken is. In de geur kan je frisse appel, peer, banaan waarnemen. Daarnaast lichte kruiden en gele bloemen zoals acacia en hagedoorn.

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 grote aubergine
  • 2 bollen mozzarella, bij voorkeur buffelmozzarella in dikke plakken gesneden van ongeveer 1cm
  • 2 Coeur de Boeuf tomaten
  • Pesto
  • Pijnboompitjes geroosterd
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Bereiding

Je kan dit gerecht op 2 manieren bereiden, warm of koud.

Als je het gerecht warm wil eten dan verwarm je de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en snijd deze in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Bestrijk de aubergine plakken aan beide zijdes met olijfolie en bak ze op een grillpan totdat je het mooie bruine streepje erop krijgt.

Als de aubergine plakken gebakken zijn leg deze op een bord en smeer deze in met een beetje pesto. Leg dan een plakje tomaat en een plak mozzarella er boven op. Tussen elke plak smeer je steeds een beetje pesto. Als laatste leg je nog een plak aubergine. De volgorde van de plakken maakt niet zoveel uit en als je meer van tomaat houd kan je ook meer tomaat toevoegen, of Mozzarella natuurlijk.

Je kan de gerechten nu serveren als koude versie, beetje garneren met pijnboompitjes en basilicum.

Voor de warme versie zet je de torentjes in de ovenschaal en bestrooi ze dan met wat extra parmezanse kaas. Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 tot 30 min afhankelijk van hoe gesmolten je de kaas wilt hebben. Als garnering kan je nog wat extra parmazaanse kaas erover strooien en wat pijnboompitjes.

Numero-V Nieuwsbrief