Moeders mooiste wijntje

Moeders mooiste wijntje

Moeders mooiste wijntje

Met Moederdag zetten we moeder in het zonnetje. Nu vinden wij overigens dat het elke dag Moederdag kan zijn. Het is toch veel leuker om mama een cadeautje te geven op een dag dat ze het niet verwacht.

We hebben ook dit jaar weer een aantal heerlijke wijnen geselecteerd. Zoveel moeders, zoveel smaken. Aan de hand van een paar bekende druiven proberen wij jullie en onszelf op weg te helpen met de keuze. Mocht je favoriet er niet tussen staan dan kan je ons altijd even een berichtje sturen en dan helpen we je met het maken van de juiste keuze.

Jij kent je moeder het beste dus weet je ook wat ze lekker vind. Is ze van de Rosé op het terras of van een glas rood bij de open haard? Of van heerlijk wit bij vis, of Champagne met oesters?  Als je dit weet dan is de keuze een stuk makkelijker te maken.

 

Bubbels

Is je moeder een bubbel mens koop dan een mooie Prosecco voor haar. Er zijn heel veel aanbieders van Prosecco en je moet wel goed weten of het een beetje kwaliteit is. Want niet alle Prosecco’s die verkocht worden zijn lekker. De Prosecco in de supermarkt is veelal bulkwijn en niet van al te beste kwaliteit.
Zoals je kunt begrijpen heeft Numero-V wel mooie kwaliteit Prosecco in het assortiment. De Prosecco Superiore Extra Dry van Tenuta Amadio, is een mooie zacht Prosecco met een fijne bubbel. Naast de Prosecco hebben we ook een aantal Spumantes en Frizzantes. Spumantes zijn mousserende wijnen en Frizzante is een half-mousserende wijn.

 

Mooie flessen

Houd mams meer van rosé? Doe dan eens een fles wijn van Protea aan haar cadeau. Protea komt uit Zuid-Afrika. Alle wijnen van Protea zitten in hele mooie flessen. Iedere druif heeft zijn eigen patroon. Als de wijn op is kan het label er heel makkelijk af gehaald worden en kan de fles hergebruikt worden als vaas of waterfles. Kies het mooiste patroon uit. Numero-V voert ook een aantal rosé’s in het assortiment. Een van onze favoriet is de rosé van Cà Montebello met een heel verfijnd bubbeltje gemaakt van de Pinot Nero. Dit is niet zomaar een terraswijn. Moeder kan hier heerlijk van genieten en ook deze fles is mooi.

 

Pittige tante

Voor de pittige moeders onder ons kan je misschien het beste kiezen voor een mooie volle rode wijn. Een Cabernet Sauvignon doet het dan altijd goed, deze heb je in verschillende landen en prijsklassen. Afhankelijk van de smaakwens kan je voor een iets zoetere variant uit Amerika gaan of een mooie straffe uit Frankrijk.

Wil je het bij Italiaans houden dan adviseren wij de Nivvro van Cantina Fiorentino. Dit is een mooie volle rode wijn die ruikt naar vuur en heeft een fruitige afdronk. Wil je het dit jaar over een ander boeg gooien, koop dan eens een natuurwijn voor mams. De Morgia la Festa van Azienda Agricola Vinica is een krachtige rode natuurwijn.

 

Wit is ook goed!

En last but not least, er zijn ook moeders die echt alleen maar witte wijn drinken. Niets mis mee daar heb je ook hele mooie tussen zitten. Als je in Italiaanse sferen wil blijven kies dan een van de witte wijnen van Weingut Peter Sölva & Söhne. Dit wijnhuis zit in Alto Adige (Sud Tirol) en maak hele mooie verfijnde witte wijnen.
Voor een mooie frisse witte wijn kan je, je wenden tot de Grüner Veltliner. Mooie fijne Oostenrijkse wijn met een lichte dille achtige geur. Ook deze heb je in verschillende prijsklassen maar bij Gall & Gall kan je een mooie kopen van het wijnhuis Domäne Wachau.

Veel plezier met moederdag. Wij hopen dat je moeder blij zal zijn met de fles wijn die je voor haar uitzoekt. En mocht je wat hulp van ons willen dan kan je ons altijd even mailen om advies te vragen.

Recent bekeken wijnen

Numero-V Nieuwsbrief