Murola

Murola

Murola is een kleinschalige wijnmakerij in de Marche, al waar ze witte, rode en mousserende wijn produceren.

 

Wie ben je? Kun je wat over jezelf vertellen?

Wij zijn de Mosiwicz familie, en hebben het land in ons bezit sinds 1615. Onze familie heeft een lange traditie in de bouwkunde. De eerste ingenieur in onze familie  was Teodoro Bonati (1724 – 1820). De volgende na hem was onze grootmoeder, Agar Bonatie, die Camà werd genoemd door de familie. Mijn oma was de eerste vrouwelijke ingenieur in de Marche. Na haar grootvader en mijn vader en sommige van de huidige generatie zijn ingenieurs. Maar de voortdurende passie die in ons allen blijft bestaand, is het gevoel om bij het land van onze voorouders te horen. Daar waar Muròla ooit begon.

 

Kan je iets vertellen over de geschiedenis van de wijngaard?

Zoals verteld, zat onze familie voor een lange tijd in de wereld van de bouwkunde. Maar we zijn ons land nooit vergeten. Ten opzichte van veel landeigenaren hebben wij kunnen voorkomen dat ons land is opgekocht in delen. Dus bij de start van het nieuwe millenium zijn we begonnen met het produceren van wijn. Ons wijnhuis is voor ons een nieuwe kans maar ook om hulde te brengen aan onze diepste wortels en de generaties van onze familie voor ons.

 

Wat is het belangrijkste dat je wilt delen over jullie wijnen?

We zouden kunnen zeggen dat onze wijnen van een klein stukje bekend Italië komen, maar dat is niet zo. De wijnen wachten erop om ontdekt en gewaardeerd te worden door iedereen. Wij maken onze wijnen met respect voor de natuur, de druiven en de wijnranken. Het terroir van ons landgoed bestaat voor een groot deel uit zeeklei, wat onze wijn een fijn zilte smaak geeft.

 

Hoe zie je de toekomst van Italiaanse wijn in het algemeen?

De toekomst van Italiaanse wijn is absoluut positief: Italiaanse wijnmakers zijn hard op weg om een fantastisch product op de wereld te zetten. Steeds meer landen leren van Italiaanse wijn te houden en zijn ook steeds meer bekend met Italiaanse wijnen. Wij zijn er zeker van dat mensen voordeel zullen halen uit de cultuur en van gezond en verantwoord drinken.

 

Wie werken er op de wijngaard? En kan je een kleine introductie geven?

Leden van de familie zijn allemaal actief op de wijngaard. En daarnaast hebben we ook medewerkers die samen met ons het bedrijf draaiende houden. Wij investeren in onze medewerkers door ze onder andere cursussen te laten volgen om hun talenten te laten groeien.

 

Kan je een kleine anekdote vertellen of een grappig verhaal over de wijngaard?

We hebben het over ons voorvader Teodoro Bonati gehad die is overleden in 1820. Veel mensen die naar de wijngaard komen willen hem graag ontmoeten. En ik heb vaak moeten vertellen dat hij er niet meer is.

 

Ten laatste. Waarom hebben jullie besloten om met Numero-V te werken?

Omdat zij alleen in Italiaanse wijn handelen. Numero-V gelooft in onze produceten en streven met ons om de Marche wijnen naar wijnliefhebbers te brengen. De passie en harde werken van importeurs zoals Numero-V is van levensbelang voor ons werk.

 

Wil je kennis maken met de wijnen van Murola? Kijk dan snel in onze wijnshop naar de selectie van Murola.

Numero-V Nieuwsbrief