Azienda Agricola La Mesma

Azienda Agricola La Mesma

Azienda Agricola La Mesma is een familie bedrijf dat wordt gerunt door de Rosina zusters, Paula, Francesca en Anna. Hoewel de zusters van verschillende professionele achtergronden afkomstig zijn, delen ze samen dezelfde passie voor Gavi. Het is deze passie die de dames heeft besluiten om persoonlijk te helpen bij het wijnbereidingsproces, van het landschap en de wijngaarden tot de productie zelf.

Wij vinden het belangrijk dat we een goede band hebben met onze leveranciers dus hoe meer we van hen weten en zij van ons hoe beter onze samenwerking gaat. Lees hieronder het interview dat met Paola Rosina.

Wie ben je? Kun je wat meer over jezelf vertellen?
Mijn naam is Paola, en samen met mijn zusters Francesca en Anne runnen wij La Mesma.

Kun je iets vertellen over de geschiedenis van de wijngaard?
Het begon allemaal 11 jaar geleden. Mijn zussen en ik  hebben alle 3 een andere professionele achtergrond. Het project van La Mesma heeft ons leven echt veranderd.

Wat is het meest belangrijke wat jullie over jullie wijn willen delen?
We werken er hard aan om wijnen te maken die het terroir naar buiten laten komen en die elegant en mooi zijn. Wij geloven in duurzaamheid,  daarom snoeien we de wijnstokken ook met nieuwe technieken. Hierdoor blijven de planten langer leven. In de kelder maken we gebruilk van zonne-energie.

Hoe zie je de toekomt van Italiaanse wijn en wijn in het algemeen?
Zolang we onze focus houden op inheemse druiven, zullen we een mooie toekomst hebben. Onze wijnen hebben die specifieke kwaliteiten van het terroir en microklimaat. Onze passie en zorg ten opzichte van de wijngaard en onze wijnkelder zorgt ervoor dat deze aspecten bij de klant terecht komen.

Wie werken er op jullie wijngaard? Kun je ze introduceren?
Zoals eerder vermeld, mijn zussen en ik, we volgen alle stappen van het productieproces, met de hulp van de keldermeester – onze Agronomist – Davide Ferrarese en last but certainly not least, onze oenoloog, Massimo Azzolini.

Is er een interessant anekdote of iets grappigs over jullie wijngaard?
Mensen vragen vaak naar ons logo, met de gele rozen. Onze familienaam is Rosina. Dat betekent kleine roos. De grote roos in het logo is onze moeder, die van wijn houd, en de kleine rozen staan voor de 3 zussen.

Ten laatste, Waarom hebben jullie ervoor gekozen om met Numero-V samen te werken?
We houden ervan om met mensen te werken die onze passie delen!

We vinden La Mesma een mooi bedrijf en ze produceren mooie wijnen. Wil je deze wijnen ook eens proberen kijk dan hieronder naar de wijnen die wij van La Mesma in ons assortiment hebben.

Ga hier na alle wijnen van La Mesma

Numero-V Nieuwsbrief