Frosé

Frose

Frosé is hot!

Al een paar jaar is Frosé hot! Vooral in het buitenland. Misschien word het dit jaar in Nederland ook wel een doorslaand succes. Deze cocktail is heerlijk om te drinken tijdens een warme dag op het terras.

De Frosé komt uit New York, bij Bar Primi om precies te zijn. Rosé is lekker maar bij Bar Primi vroegen ze zich af wat je nog meer met deze wijn kon doen. Om dat de zomer zijn intreden had gedaan had men al gauw de gedachte om de rosé te bevriezen en rood fruit toe te voegen.

Kies voor een mooie volle rosé. De rosé verliest iets van zijn kleur door het bevriezen en het blenden. Dus je hebt echt wel een rosé nodig die zijn mannetje kan staan.

 

Welke rose kan je hier dan voor gebruiken?

Italiaanse rosé is uiterst geschikt om te gebruiken in Frosé. Over het algemeen is Italaanse rosé wat steviger van smaak en wat donkerder van kleur dan bijvoorbeeld rosé uit de Provence. De Milerose en de Levitate rosé zijn allebei prima te gebruiken in deze heerlijke zomerse cocktail.

 

Benodigdheden (4)

  • 1 fles rosé (750 ml)
  • 170 gram suiker
  • 8 ons aardbeien, ontkroont en in kwarten gesneden
  • 2 1/2 ons vers citroensap

Bereiding

Doe de rosé in een diepvries bestendige bak en doe dit in de vriezer voor tenminste 6 uur. De rosé zal niet volledig bevriezen vanwege de alcohol.

Breng de suiker en een halve kop water aan de kook in een sauspan. Kook de substantie al roerende totdat de suiker volledig is opgelost. Voeg de aardbeien toe, haal van het vuur en laat de suikerstroop voor ongeveer 30 minuten in de aardbeien trekken.

Zeef het geheel door een fijne zeef in een kleine kom. Dek af en laat afkoelen voor ongeveer 30 minuten.

Haal de rosé uit de vriezer en stop dit in de blender me het citroensap en ongeveer 100 gram aardbeien siroop. Voeg hier 1 kop crushed ijs en aardbeien puree aan toe en mix tot een glad geheel. Doe het geheel in de diepvriesbak en laat de Frosé dik worden tot het ongeveer een milkshake achtige substantie heeft (+/- 25 – 35 minuten)

Doe het geheel weer in de blender tot het mooi glad is. Verdeel over de glazen.

Ter versiering, maak een inkeping in een aardbei en zet deze op de rand van het glas.

Om het geheel sneller te bereiden kan je de rosé een week van de voren invriezen.

Numero-V Nieuwsbrief